Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 26. helmikuuta 2013

Herkkupaketti Salaiselta Marttaystävältä

Nyt se tuli! Tänään sain postista lappusen ja kävin heti illalla noutamassa odottamani paketin! Paketista löytyi yllätys, vieläpä toivomani aiheeseen liittyen:

Paketti sisälsi tuoksuvaa ja herkullista, ah ihanuutta...
 
Olin paljastanut, etten ole koskaan kokeillut cakepopsien tekoa, joten salainen marttaystäväni lähetti minulle niihin liittyvän paketin. Paketissa oli ohje, leivontasuklaata tummana ja vaaleana, marmeladia, nonparelleja, grillitikkuja, jotka myös cakepopsien tikkuina toimivat, sekä lisäksi herkutteluun lakuja ja lakritsiteetä. Lakut jemmasin karkkipäivää odottamaan, mutta lakritsiteetä joimme kotona käymässä olleen Poikasen kanssa kokeeksi jo kupposet. Oli muuten hyvää! Siinä on lakritsin lisäksi anista ja minttua makua antamassa, eli tuoksu on houkutteleva. Tykkäsin kovasti.
 
Cakepopseja voisin kokeilla pojanpoikien kanssa, kunhan he tulevat mummulaan taas. Siinä olisi tosiaan innokkaita maistelijoita tarjolla...
 
Kylläpä oli taas kiva saada paketti! Toivon, että oma pakettini oli saajalleen myös iloinen yllätys!
 
Keskiviikkoa kohti mennään, marttakokous pidetty ja huomenna taas täysillä treenaamaan.
 
 

10 kuvaa kesään, helmikuu

Talvi alkaa pikkuhiljaa muuttua kevääksi, tai oikeastaan taitaa olla kevättalvi nyt. Päivällä lämpötila auringossa nousee niin, että vesi tippuu räystäistä ja tiet sulavat, mutta öisin on vielä pakkasta. Olisinpa saanut eilen illalla vielä kuvattua, sillä meillä päin oli aivan mahtava sumu illan suussa. Uskomaton valkea harso peitti alleen kaiken, eikä muuta juuri näkynyt, kuin valoja ja mahtavan upea täysikuu.

Tässä kuitenkin helmikuun näkymiä siitä meidän pihasta kuvattuna.

Lunta riittää.


Lumityöt eivät enää innosta, kuten kuvasta näkyy...
 
Kyllä se siitä alkaa sulaa, uskotaan niin! Hyvää tiistaita kaikille!
 
 

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hiihtoloma oli - ja meni!

Kylläpä tuo lomaviikko tosiaan hurahti vauhdilla! Aamulla töihin, pirteänä ja reippaana. Iltapäivällä töiden jälkeen salille ja illalla epäilenkin olevani ihan "kanttuvei". No, kyllä se taas tästä, pikku hiljaa täytyy yrittää palailla aikataulutettuun arkeen. Itse asiassa paljonkin on uutta ja innostusta löytyy moneen hommaan taas. Kertoilen tarkemmin todennäköisesti tiistaina, kunhan ehdin kunnolla kirjoitella ja kuviakin laittaa. Jos nimittäin on sen verran valmista, että kuvia kehtaisin edes laittaa...

Huoneita on tosiaan vaihdeltu puolin ja toisin, joten siihen se loma meni. En ole ennen tätä sunnuntai-iltaa käynyt oikein kunnon koneellakaan loman aikana. Nyt vasta laskuja läksin maksamaan, joten oli pakko se avata. Kännykällä en vieläkään viitsi postailla, kun se jotenkin on niin paljon hankalampaa. Tai ei muuten, mutta en osaa kuvia laittaa oikeaan asentoon. Ne tuppaavat kellahtamaan kyljelleen aina.

Hiihtolomaviikkoon ei mahtunut hiihtämistä, mutta kauniita ilmoja kyllä. Tämä kuva on bussipysäkiltä, josta lähtee pellon yli poikien moottorikelkan jäljet. Ihana sininen taivas, valkoiset hanget ja kuraiset pientareet, lisämausteena muutamia naapurin tukkejakin on päässyt kuvaan...
 
Hyvää alkavaa viikkoa, ystävät hyvät!
 
 

maanantai 11. helmikuuta 2013

Majakan rakentelua

Teemme neljäsluokkalaisten kanssa parhaillaan teknisessä (puoli vuotta teknistä, puolet tekstiiliä) sellaisia hienoja majakoita, joissa tuikkii valo. Majakalle tarvitaan alusta, runko, joka tehdään Pringles-putkilosta, vanerista sahattu parveketasanne, pylväät kattoa kannattelemaan ja Finnfoamista muotoiltu katto.

Lisäksi teemme elektroniikkaosat, eli paristokotelo, kytkin ja lampunkanta juotetaan niin, että saadaan aikaiseksi virtapiiri. Lampun polttimoina käytämme vilkkulamppuja, jotka siis syttyvät ja sammuvat automaattisesti, hitaasti tuikkimalla. Sen tekemisessä oppilaat pääsevät harjoittelemaan tinalla juottamista, joka vaatiikin hieman tarkkuutta.

Nyt meillä on useimmilla jo alustat, sekä katot työn alla. Finnfoamin veistämisessä puukot lipsuvat, joten laastaria kuluu. Onneksi kuitenkaan pahempia haavoja ei tule, kun kaikki malttavat työskennellä rauhassa.

Sähköistä lastua syntyy PALJON!
 
Oikean muodon veistämine vaatii tarkkuutta myös
 
Ennen maalaamista katot hiotaan tarkasti.
 
Jatkokertomuksen tapaan ajattelin hiihtoloman jälkeen kertoilla, miten majakat edistyvät. Valmiit ovat yleensä tosi hienoja, joten niitä on kiva järjestää näytteille!
 
Hyvää alkanutta viikkoa!
 
 
 
 

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

11 kysymystä -haaste

Saran symykset:

1. Puutarhaihmisissä tuntuu olevan eniten maamerkkeihin kuuluvia. Oletko sinä horoskoopiltasi kauris, härkä tai neitsyt? Minä olen härkä!

2. Oletko saanut puutarha-alan koulutusta kurssin tms merkeissä? En ole saanut, enkä koe oikein mitään puutarhahommia osaavanikaan...

3. Onko kukkapenkissäsi luonnonkasveja? On luonnonkasveja pitkin  pihaa. Metsän puolelta niitä tulee kuin itsestään, sillä metsä valtaa takaisin pihaksi raivattua aluetta pikkuhiljaa.

4. Oletko aamu- vai iltaihminen? Iltaihminen taidan olla. Viikonloppuaamut ovat myös miellyttäviä, jos ei ole kiire mihinkään.

5. Oliko sinulla lapsena lempinimeä?
Minua kutsuttiin Henkuksi ja tuolla pohjoisessa sukulaiset kutsuvat sillä nimellä vieläkin.

6. Tykkäätkö hiihtää, luistella?
Oikeastaan kyllä tykkäisin hiihtää, mutta olen toivottoman huono suksien voitelussa. Jos hankkisin pitopohjasukset, voisin hiihtääkin.

7. Jos muuttaisit ulkomaille, minne lähtisit? Jonnekin, missä ilmasto ja luonto jollain tavalla muistuttaisi meidän omaamme. Ehkä Kanadaan tai USA:n suurten järvien alueelle.

8. Risteily, rantaloma, kaupunkiloma vai omatoimimatka kaukomaille?
Kaupunkilomat on aina kivoja, sillä kierrän mielelläni museoissa ja kirkoissa yms.

9. Mihin olit viimekesänä tyytyväisin puutarhassasi? Uuteen kokeiluun, jossa teimme sellaisen kivan kasvulaatikon lavankauluksista. Siinä kasvoivat kesäkurpitsat ja spagettikurpitsat valtavan kokoisiksi. Ensi kesänä on luvassa muutama laatikko lisää...

10. Lempipuusi? Omassa pihassa se on varmaan Rautatien omenapuu. Mutta luonnonpuista tykkään ehkä eniten kuusesta. Sellaisesta pohjoisen tummasta, kapeasta kuusesta, oikein korpikuusesta.

11. Mikä sai sinut tänään hymyilemään? Tänään olen hymyillyt Poikaselleni, joka on niin innoissaan, kun pääsi viimein muuttamaan omilleen.

Haasteeseen kuluu siis vastata näihin yhteentoista kysymykseen, haastaa mukaan 11 blogia ja keksiä heille uudet kysymykset. Haaste on kiertänyt blogeissa nyt jo niin paljon, että toivon, että joku, joka ei ole vielä siihen vastannut, voisi vastailla minun kysymyksiini.

1. Mansikka vai mustikka?
2. Mitä kukkia oli hääkimpussasi/haluaisit hääkimppuusi?
3. Katsotko telkkarin puutarhaohjelmia?
4. Mikä on mielestäsi parasta retkievästä?
5. Oletko koskaaan eksynyt?
6. Millaisessa kaupassa sinun on vaikeinta hillitä ostohalujasi?
7. Mikä on lempivärisi sisustuksessa, vaatteissa ja pihakukissa? (3väriä)
8. Siirtolapuutarhamökki vai erämaja?
9. Kalastus vai aurinkoloma?
10. Lappi vai Lanzarote?
11. Mitä haluaisit kysyä minulta?

Ihanaa sunnuntaita kaikille teille!
 
 





lauantai 9. helmikuuta 2013

Valokuvauskurssilla

Tänään pääsin viimein kaipaamalleni valokuvauskurssille! Jokelan kansalaisopistolla järjestettiin tai järjestetään, sillä huomenna on vielä 5 tuntia kurssia jäljellä. Tosi antoisa kurssipäivä oli ainakin tänään. Mielestäni opettajalla (taiteen maisteri, valokuvaaja Jari Koski) oli oivallinen tyyli opettaa näitä juttuja järkkärikameran käytöstä. Hän selitti pätkän, esim. polttoväleistä, aukoista tai suljinajasta. Sen jälkeen me kurssilaiset heti suoritimme kuvaustehtävän, jossa nimenomaan piti huomioida näitä juuri opittuja asioita. Itselleni ainakin sopii mainiosti se, että kun ensin selitetään,  mistä on kyse, sitten kokeillaan itse ja lopuksi käydään tehdyt huomiot ja havainnot läpi yhdessä. Näin nämä uudet asiat tuli kokeiltua saman tien, eikä kynnys niiden testaamiseen pääse kasvamaan. Tuoreesta muistista oli helppo kaivaa esiin ne jutut, joihin huomiota tuli kiinnittää.

Vielä en kuviani esittele, ehkä kenties huomenna... Mutta kotitehtävä on suoritettu ja ylimääräisiäkin kuvia näpsin ympäri taloa ja pihallakin kurssin jälkeen.

Tässä uusi bestikseni Niksu, joka ei ollutkaan niin pelottava...
 
Minun suhteeni tähän joululahjakameraan oli pelonsekaista kunnioitusta tähän saakka. Nyt kunnioitusta ja ystävyyttä, kun uskallan jo ihan itse sitä säätää ja vääntää... En ole kuvannut järkkärillä koskaan ennen tämän kameran saamista, joten opeteltavaa riittää!
 
Kyllä se mummukin vielä oppii kuvaamaan, uskon vakaasti niin. Kuvia pitää vaan ottaa ja ottaa vielä lisää ja senkin jälkeen vielä lisää. Kokeilemalla, tutkimalla ja kuvaamalla. Niin olen päättänyt oppia.
 
Hyvää lauantai-iltaa kaikille!
 
 

perjantai 8. helmikuuta 2013

Haluatko Buzzadoriksi?

Buzzaaminen on kiva tapa tutustua tuotteisiin ja kokeilla niitä maksutta itse. Samalla saat myös jakaa tuotteita testattavaksi kavereillesi ja kertoa tuotteesta ja sen ominaisuuksista blogissasi ja myös Facebookissa. Minä olen uusi buzzaaja, mutta nyt jo jäin tähän koukkuun. Odotan innolla seuraavaa buzzattavaa tuotettani...!

Buzzaaminen eli Buzzadorina toimiminen on helppoa ja hauskaa. Ilmoittauduttuasi mukaan sinut voidaan valita buzzaamaan tiettyä tuotetta blogissasi. Saat postitse tuotteen käyttöösi ja lisäksi ystävillesi jaettavia tuotteita/tuotenäytteitä ja tietoa kyseisestä tuotteesta.




Tästä linkistä pääset Buzzadorin sivuille ilmoittautumaan mukaan! Suosittelen, sillä Buzzaaminen on kivaa!

torstai 7. helmikuuta 2013

Salainen marttaystävä 4 alkoi

Nyt se on taas käynnissä! Salaisen marttaystävän kierros 4 käynnistyi ja kolmen kuukauden ajan saan taas lähetellä postia marttaystävälleni. Ja tietenkin ottaa vastaan ihania viestejä ja paketteja joltakulta tuntemattomalta!


Sain jo kortin, joka on ensimmäinen yhteydenotto marttaystävältäni. Kivaa! Olen taas kerran lapsellisen innostunut tästä leikistä. Piristystä kevättalveen ja tulevaan kevääseen!

Kiitos kortista!
 
 
P.S. Nyt on blogikirppis -välilehdellä se sohva, joka on myynnissä. Muut myytävät huonekalut menivät tosiaan jo Fb:n kautta. Lisää päivittelen sitä mukaa, kun tulee myyntiin tavaraa.
 

Tuunailua

Mummula-kyltti tuulikaapin seinällä
 
Meidän tuulikaapin seinällä on kirppikseltä löytynyt kranssi, jossa keskellä istuu kissa. Tekstinä kissan yläpuolella lukee: "Hemmoteltu kissa asuu täällä".
 
Sen alle värkkäilin pienen liitutaulun, johon kirjoitin tekstin: "Mummula". Olen tehnyt liitutaulun joskus jo aikaa sitten, kun sopivaa listaa löytyi ja jiirisahakin tuli silloin hommattua. Liitutaulumaalia ja taustaksi vanerilevyn pala, se on siinä. Tekstin kirjoittamine onnistuu parhaiten liitutaulutussilla, jonka jälki lähtee kostealla pyyhkimällä. Tavallinen taululiitu suttaa ja taululiidut ovat minulla töissä liiankin kanssa käytössä, joten kotona en niistä tykkää.
 
Mummula-kyltin naruksi käytin juuttinarua, jonka olin jostain paketin päältä napannut tapani mukaan talteen. Mitäs tykkäätte?
 
 

Etsintäkuulutus - Ikean patjaraita



Tätä Berit-nimistä leveämpiraitaista kangasta kaipailen. Jos jollain olisi, ostaisin mielelläni n. 3 metriä. Berit-kankaita on vielä jotain kuosia saatavana, mutta ei näitä kahta, joita olen meillä käyttänyt. Tuo Paavon takana oleva tyyny on siitä kapearaitaisesta ommeltu. Jos onnistuisin tätä saamaan, tekisin nojatuolille irtohupun.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kuvansiirto-ongelmia

Tänään taas kaikki mahdollinen "tökkii". Lupailin tänne blogikirppikselle huonekaluja, mutta kun ei siirry kuvat, ei siirry sitten millään. Facebookissa sain kuvat näkyviin ja kauppojakin sovittiin jo. Divaani ja yöpöydät menivät saman tien. Tai oikeastaan ne ovat tuossa varattuina, mutta kun ostaja on tuttu, pidän ne hänelle ilomielin varauksessa. Vielä olisi se sohva, mutta kun ei siitä saa sitä kuvaa...

Tuunailin tuossa myös tekemäni pienen liitutaulun tuulikaapin seinälle. Siitäkin olisin kuvaa laitellut... Olin niin innoissani, mutta nyt täytyy katsoa, saanko kuvia ollenkaan näkyviin. Puhelimella ne nappasin valoisan aikaan, mutta nyt ne ovat sitten vaan siellä puhelimessa. Höh! Jospa huomenna olisi mukavasti kuvansiirto-ongelma häipynyt, jotta voisin jatkaa kirppismyyntiä. Toivotaan niin!

Kivaa keskiviikkoiltaa kaikille!

tiistai 5. helmikuuta 2013

Tiistai-illan tunnelmia

Poikkesin tänään töistä tullessani postiin noutamaan ihkauutta arpajaisvoittoani. Voitin White&Fresh-blogin arvonnasta Figure Twisterin, joka on pienikokoinen jumppalaite.

Testailin sitä tuossa illalla ja ihan hauskaa tvistaaminen oli! Kissani Paavo tosin tuijotti silmät pyöreinä ja kirjaimellisesti uu auki koko touhua... Hiukan epäluuloiselta hän vaikutti kyllä! Ehkäpä siihenkin tottuu, lohdutin kissaa...


Ostin myös uuden orkidean, sillä entisen onnistuin tappamaan jo keväällä... Tällä kertaa meille muutti valkoinen kaunotar!



Leikkimielellä iloa arkeen

Yritän piristää sekä itseäni, että lähelläni pyöriviä, alamittaisia henkilöitä... (oppilaita) monilla eri tavoin. Vaihtelemalla järjestystä, vaihtelemalla työtapoja ja rutiineja muuttelemalla saadaan aikaan vaihtelua koulupäivään. Iloa tarvitaan myös. Huumorilla arki sujuu monesti paremmin kuin liian tiukkapipoisella menolla. Siksipä tuon myös luokkaani mielelläni kaikkea hauskaa. Meidän ovessa on varoituskyltti, joka on saanut monilla vierailijoillakin hymyn huulille... Taululta löytyy myös varoitusmerkki, jota ei ehkä odottaisi täältä löytyvän...

Näitä on syytä varoa, kun astuu tästä ovesta!
 
Täällä on myös syytä varautua jääkarhuihin!
 
Jääkarhumerkki on peräisin Huippuvuorilta, jossa niitä oikeastikin on varottava. Meillä vain leikin varjolla. Leikkiviä lapsia on varottava joka paikassa. Liikenteessä varsinkin. Autokoulun opettajani sanoi jo lähes 30 vuotta sitten viisaasti: "Lapsi on liikenteen elävä varoitusmerkki", minkä tulkitsen niin, että kaasua on syytä höllätä ja tarkkaavaisuutta lisätä lapsia nähdessään.
 
Näillä mennään tiistaipäivää!
 
 

maanantai 4. helmikuuta 2013

Ihana tunnustus

Sain tunnustuksen Irmalta, Elämää erimuodossa -blogista! Olen ihan otettu, kummasti nämä tällaiset lämmittävät sydänalassa. Kiitos ihana Irma!

 
Tämän säännöissä pyydetään kertomaan mistä on tunnustuksen saannut ja kiittää antajaa, ja
laittaa linkki häneen blogiinsa

Sitten toivotaan jakamaan tämä viidelle uudelle tuttavalle blogimaailmssa, toivena on että saaja
ottaisi tämän vastaan ja jakaisi eteenpäin.  

Minä lähetän tunnustuksen seuraaville blogeille:

Täyttä elämää Hannelelle

Aika on taikaa JaanaElinalle

Mehtäpirttiin Mehtäemännälle

Förmaaki ja puutarhaan Sussille

Lady of the Mess - blogin ihanalle Ladylle

En muista, ketkä teistä ovat jo tämän saaneet, mutta jos samainen tunnustus on tullut, olette tuplaihania. Mukavaa maanantaita ja touhukasta viikkoa kaikille!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kirppiskierros viikonloppuna

Kiersimme isännän kanssa taas kaikki mahdolliset kirppikset viikonloppuna. Lähinnä siis täällä kotipaikkakunnalla, mutta myös naapurissa on yksi hyvä kirppis, jolla tuli poikettua. Nyt oli hakusessa valaisimet ja muutkin kodin tärkeät jutut Poikasen uuteen kotiin. Mattoja katselin myös sillä silmällä, mutta mitään sellaista en löytänyt. Valaisimia on välillä edullisesti ja vieläpä kivannäköisiäkin, mutta nyt ei ollut yhtään! Aterimet ovat myös pojalla viellä ostoslistalla, muutamat kotoa saadut palvelevat nyt alkuun kuitenkin. Pikkulusikoita vaan löysin, muut olivat joko kalliita (Sorsakosket esim.) tai sitten jotain halpis-pilipali-peltiaterimia. Todella kehnolaatuisia saisi muutamalla eurolla ison satsin, mutta ei sellaisilla mitään tee.

Itselle löytyi taas yksi ihana emalinen kannu, oikeastaan maitopääläri tai mikä lie onkaan. Tykkään näistä emalijutuista ihan hulluna.

 
Lisäksi löysin toisella reissulla mahtavan ison kakkuvuoan, peräti 2,5 litran vetoisen. Minulla on ennestään pienempi samanlainen, mutta koska meitä on iso porukka, kun lapset puolisoineen ja perheineen tulevat kylään, saa kakkukin olla varmasti isompi. Myös marttailtoihin on kiva joskus leipoa kakku viemiseksi, vaikkakin meidän ihanat emäntämartat yleensä hoitavat leipomiset.
 
Tässä vertailun vuoksi molemmat, oma vanha pieni taustalla.
 
Olipa mukava, mutta jotenkin aikamoisen lyhyt tämä viikonloppu. Yhtäkkiä vaan ollaankin jo sunnuntai-illassa ja uusi työviikko on edessä taas! Suunnitteilla edelleen tuo blogikirppis ja uutta arvontaakin täällä jo väsäilen. Lisäksi nuo "Laita hyvä kiertämään"-haasteen muutamat käsintehdyt paketit ovat tuossa jo lähtöä odottamassa. (Miten niin jo, eikö pidä sanoa vasta?)
 
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille teille ihanille!
 
Lämpimät synttärionnittelut miniällemme Anulle, joka täyttää ensimmäistä kertaa eläissään
25-vuotta tänään!
 
 
 

lauantai 2. helmikuuta 2013

Valokranssin voittaja on...

Viimein sain virallisen valvojakissan kanssa arvottua tuon tekemäni valokranssinkin! Ja miten kiva onkaan, että sen voitti blogini uskollinen lukija, jolla on myös aikaa ja halua minun jaarituksiani kommentoida. Kiva on saada uusia lukijoita, mutta ihanaa on myös näiden uskollisten mukana pysyminen.

Eli siis: Onnittelufanfaarit soimaan.... Voittaja on Lady of the Mess!
Laitatko osoitetietosi sähköpostiini, mummulanposti@gmail.com




Paavo valmistelee arvontaa

Kirjoittelin tuossa arpoja tätä valokranssin arvontaa varten. Paavo tietenkin heti oivalsi, että jotain on tekeillä ja syöksähti paikalle valvomaan, että kaikki sujuu mallikkaasti. Muuten sujuikin hyvin, mitä nyt sitten kissa peitti alleen kaiken sen, mitä olin saanut aikaiseksi... Jatketaan hetken kuluttua, kunhan Hän suvaitsee antaa luvan ja siirtyy armollisesti pois arvontapapereotten päältä.


perjantai 1. helmikuuta 2013

Arvonnan aika lähestyy...

Vielä on muutama tunti aikaa osallistua arvontaan! Palkintona itsevärkkäämäni valokranssi. Arvontalinkki löytyy sivupalkista!

Mukavaa perjantai-iltaa! Tervetuloa uudet lukijat!